Mida teha ulguva koeraga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikaid tuleb maast-madalast harjutada üksi olemisega.
Kutsikaid tuleb maast-madalast harjutada üksi olemisega. Foto: Margus Ansu / Postimees

Annika Lepp Eesti Loomakaitse Seltsist annab mõned soovitused koeraomanikele, kel lemmik ulub või haugub pidevalt.

•    Koera tuleb koolitada. Koertekool nõuab küll omajagu aega, kuid lõpptulemusena on see üks efektiivsemaid meetodeid, arvestades looma heaolu ja vajadusi.

•    Kellel pole piisavalt järjepidevust, et looma ümber kasvatada, sellele on pakkuda ka alternatiiv – haukumisvastased kaelarihmad, mis annavad elektrilöögi või pritsivad sidrunilõhna.

•    Kindlasti ei tohi looma peale karjuda ega teda karistada. Karjumine tekitab koeras veelgi suuremat paanikat ja ärevust.

•    Koerale tasuks osta arendavaid ja tegevust pakkuvaid mänguasju. Leidub mängupallikesi, millesse on võimalik kallata koera krõbinaid; koera ülesanne on krõbinad palli seest kätte saada. Sellised mänguasjad annavad koerale tegevust ning ta unustab vähemalt mõneks ajaks igavuse ja üksinduse.

•    Üks läbiproovitud võimalusi on jätta koer ühte kindlasse ruumi korteris. Ruumis võib jätta raadio mängima – raadio rahustab looma ja tekitab tunde, et inimene on kuskil lähedal – ning tõmmata kardinad ette, et välised faktorid, nagu automüra ja teiste koerte haukumine, teda ei häiriks.

•    Peale selle tasuks koeraga enne kodust lahkumist jalutada nii kaua, et koer ära väsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles