Ühistud: elektripaketi valimiseks varu aega ja võrdle pakkumisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Korteriühistute Liit soovitab korteriomanikel ja ühistutel avaneva elektrituru tingimustes soodsaima elektrimüüja valikuks põhjalikult aega võtta ning erinevate pakkujate kohta informatsiooni koguda.

«Elektrituru avanemiseni 1.jaanuaril 2013 on jäänud mõned kuud, kuid paketi- ja elektrimüüja valiku võiks ikkagi vana aasta sees ära teha,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liige Urmas Mardi.

Elektri tarbimisel jagunevad ühistud kolme gruppi: need, kus ühistu ostab maja üldelektri, iga korteriomanik aga on iseseisev elektritarbija, kes sõlminud tarnijaga iseseisvalt lepingu. Teised, kus ühistu on kogu maja tarbitava elektrienergia ostja, vahendavad seda omakorda korteriomanikele.

Kolmandasse gruppi kuuluvad ühistud, kus ühistu on kogu maja tarbitava elektrienergia ostja ning elamut köetakse elektriga.

«Kõigil gruppidel on aga erinevad vajadused ning sellest lähtuvalt tuleb ka paketivalik teha,» toonitas Mardi, kelle sõnul tabab hinnatõus ilmselt kõige valusamalt just elektriga kütjaid. «Kunagi kütmiseks piisavalt odav elekter pole seda enam teps mitte.»

Eesti Korteriühistute Liit sooviks Mardi sõnul leida ühistutele soodsaimat elektrienergia müüjat, et ühistu kui suur hulgiklient saaks väga hea hinna.

Mardi sõnul on aga jätkuvalt aktuaalne ning muutub aina olulisemaks ka soojusenergia kokkuhoid. «Tervikrenoveerimine võimaldab elamus kuni 50 protsenti energia kokkuhoidu, seetõttu otsustab järjest enam kortermaju renoveerimise ette võtta.»

Mardi sõnul on oluline, et riik leiaks jätkuvalt võimalusi, kuidas korterelamute renoveerimist toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles