Ka koer peab pimedas nähtav olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pimeda aja saabudes tuleb mõelda ka sellele, kuidas muuta nähtavaks oma koer. Kõndigu ta siis rihma otsas või lahtiselt, igal juhul on tarvis, et ka koer autodele ja jalgratturitele silma paistaks. Kui inimese kogu märkab ka üsna pimedas, siis väike koer võib kergesti kahe silma vahele jääda.

Pealegi on alati võimalus, et koer võib rihma küljest lahti saada. Sellisel juhul ei kaitse looma pimedal teel küll miski muu kui midagi helkivat või plinkivat, mis ta kõigile nähtavaks teeb.

Lemmikloomapoe Bosse töötaja Elena Oja sõnul läheb helkurrihmade ja -vestide müük Eestis hästi. Neid hakatakse küsima kohe, kui õhtuse jalutuskäigu ajal on juba hämar, ehk sügise esimeses pooles.

Saadaval on nii helkurveste, -kaelarihmu kui ka jalutusrihmu, mille hinnad jäävad olenevalt koera suurusest 4–10 euro kanti. Kõige odavam variant on koerarihma külge kinnitada LED-tuluke – nende hinnad algavad paarist eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles