TV3: sealiha hakkab lähiajal oluliselt kallinema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha.
Sealiha. Foto: Sille Annuk

Sealiha hind kerkib päev-päevalt ning detsembris teeb see veel ühe hüppe ülespoole.

Otepää Lihatööstuse Edgar asutaja ja juht Maie Niit tunneb muret Eesti tarbijate pärast, sest sealiha hind on viimasel ajal tõusnud mitte aastate ja kuude, vaid lausa nädalatega, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Nädalate jooksul on siin viis protsenti nädalas Euroopast tulev liha kallinenud,» ütles ta ja selgitas, et selle taga on ülemaailmne hinnatõus. USAs läheb teravili biokütusteks ja ka pikad põuaperioodid on kergitanud sigade söögiks kasutatava maisi ja nisu hindu, rääkis Niit.

«Ma arvan, et (liha hind – toim.) tõuseb edasi, sest Hiinasse on suur sealiha nõudlus, seal tarbimine suureneb pidevalt,» ütles Niit. «Näen ette, et jõulude ajal on võib-olla kõige kasulikum osta ikka niisuguseid tooteid, kus on mingeid jahuolluseid või lisaaineid või näiteks verivorsti osta, selle asemel, et süüa karbonaadi.»

Sealiha on eelmise aastaga võrreldes 20 protsenti kallinenud ja eriti kiiresti on hind tõusnud viimastel kuudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles