Ida-Viru keskhaigla arstid ühinevad streigiga

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajate streigiplakat.
Tervishoiutöötajate streigiplakat. Foto: Peeter Langovits

Ida-Viru keskhaigla arstid korraldavad tuleval esmaspäeval kolmepäevase toetusstreigi tevishoiutöötajate nõudmiste toetuseks.

«Arstide liit ja tervishoiutöötajate liit on teatanud, et 8. kuni 10. oktoobrini on meil toetusstreik ja täpne info patsientidele selgub täna toimuval pressikonverentsil,» ütles Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuht Anneli Bogens, kelle sõnul ei ole streikivate arstide täpne arv veel teada.

«Toetusstreik näeb välja nii, et  arstid streigivad ainult ambulatoorses vastuvõtus, aga ka mitte kõik. Tänase seisuga ma ei oska veel öelda, kui paljud arstid streigivad,» kinnitas Bogens lisades, et tervishoiutöötajatel on võimalus veel tund enne toetusstreigi algust streikijatega ühinemisest teatada.Tema sõnul streigib mõni arst ainult ühel päeval, mõni kolm päeva järjest.

Patsiente teavitatakse

«Ambulatoorne vastuvõtt ei peatu lastele, rasedatele, onkoloogilise diagnoosiga haigetele,» ütles Bogens.

Patsientidele antakse vastuvõtu edasilükkumisest teada esimesel võimalusel.

Juba enne streigi algust oli aga teada, et järgmisest nädalast liituvad streigiga Pärnu, Viljandi, Kuressaare ja Narva haigla ambulatoorne osa. Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et ka Valga haigla on teatanud võimalikust toetusstreigist.

«Kohalik arstide liit ei ole mulle teavet andnud, et nad kavatsevad kuidagi streigis osaleda. Õdede liidu esindus on teatanud, et nad esinevad toetusaktsiooniga. Kannavad rinnamärke ja jagavad flaiereid,» ütles Valga haigla juhataja Marek Seer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles