Õhtulehe ostukorv: Kaubamaja ja Säästumarketi vahe ulatub 400 kroonini

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Säästumarket.
Rakvere Säästumarket. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Õhtulehe osturetk Tallinna ja Tartu poodidesse näitas, et kõige kallimas toidupoes ehk Tallinna Kaubamajas tuleb samade toiduainete eest välja käia tervelt 400 krooni rohkem (993,40 krooni) ning Stockmannis 342 krooni rohkem (934,30 krooni) kui kõige soodsamas poes, Säästumarketis (592 krooni).


Samuti selgus, et neljaliikmelisele perele nädala toidukraami varudes õnnestub jaanuariga võrreldes kokku hoida keskmiselt 45 ning aastatagusega võrreldes keskmiselt 125 krooni.

Kolmes erinevas Rimis (ca 608-618 krooni) osutus Õhtulehe ostukorvis olnud kaup koos Säästumarketi (592 krooni) ja Maximaga (602 krooni) üheks odavamatest.

Ülemiste Rimis odavnes ostukorvi sisu seejuures aastaga kõige rohkem ehk tervelt 220 krooni, Lootsi Hyper Rimis 208 krooni; võrreldes jaanuari lõpuga säästsid sel teisipäeval enim ehk 90 krooni Marja Comarketi ja Laagna Maxima ostjad.

Arvestatav kokkuhoiuallikas jaanuari lõpuga võrreldes on värske kurk, võrreldes eelmise aasta märtsiga on aga praegu oluliselt odavamad õunad; oluliselt õnnestub säästa ka saia-leiva ja joogipiima pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles