Tervisekaitse kõrvaldas taas müügilt Hiinast pärit tooteid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See järelveetav mänguasi võib põhjustada lämbumist ja vigastusi.
See järelveetav mänguasi võib põhjustada lämbumist ja vigastusi. Foto: Tervisekaitseinspektsioon
Tervisekaitseinspektsioon teatas, et on sel aastal müügilt korjanud kuus ohtlikku mänguasja, ühe kemikaali ja paari allergiat põhjustavaid kõrvarõngaid. Nagu varasematelgi kordadel, on ka nüüd mitmed ohtlikuks tunnistatud tooted pärit Hiinast.

Müügilt korjatud leludest kolm olid valmistatud Hiinas. Näiteks mängumobiil «Cellular mobile phone with Light and Sound» ja kalakujuline lelu komplektist «Best for baby» sattusid ohtlike toodete nimekirja seetõttu, et nende helirõhutasemed ületavad lubatut ja võivad tekitada kuulmiskahjustusi. Kolmas, järelveetav mänguasi märgistusega NO:231391 võib aga põhjustada lämbumist ja tekitada vigastusi.

Lisaks mänguasjadele olid ohtlike toodete seas Hiinas valmistatud kõrvarõngad «Fashion Jewellery», mis eraldavad liialt suurtes kogustes niklit.

Ka möödunud aasta viimaste aktsioonide käigus sai tervisekaitse saagiks mitmeid Hiina tooteid. Näiteks leiti kolme erineva partii lutipudelite luttidest liialt palju ftalaate - mürkaineid, mis võivad pikaajalisel toimimisel tekitada sigivushäireid.

Teised hiljutise järelevalve käigus ohtlikuks tunnistatud tooted olid: korvpall komplektist «Basketball Game No: 5300», puidust kell märgistusega EAN: 8711295266164, vannilelud «Activity Bath Toys» ja Poolas toodetud universaalliim «AB Pulsar Bunitex P-29».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles