Ema süüdistab hooldekodu poja raha taskupistmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskuraha.
Taskuraha. Foto: Aldo Luud

Erivajadustega poja ema on pahane, et Võisiku hooldekodus, kus ta poeg elab, ei peeta arvestust klientide isikliku taskuraha üle.

Lõuna-Eestis elava Tiina poeg Margus (37) läks ülemöödunud aasta jaanuaris Jõgevamaale Võisiku psüühiliste erivajadustega inimeste hooldekodusse, kaasas veidi raha ning peagi kandsid perekonnaliikmed hooldekodu konto ühisele kliendikontole veel 600 krooni. Nüüd väidab ema, et raha on otsas, aga Margusele pole selle eest midagi ostetud, kirjutab Õhtuleht.

RASi Hoolekandeteenuste infojuht Kadri Lehenurme sõnul märgitakse tšekkide alusel küll üles, mida ja kui palju on kellelegi ühiskonto rahaga ostetud, kuid tuleb ette, et selgitused ei ole säilinud.

«Ka hooldekodude elanikud vajavad taskuraha, olgu siis ravimite või kommi ostuks. Kui ühes hooldekodus on ikka 400 inimest, siis käib ühiskontoga kaasas väga suur raamatupidamine,» nentis RASi Hoolekandeteenuste kvaliteedinõunik Tiina Unukainen, kelle sõnul käib selle haldamine hoolekodul üle jõu. Klientide ühiskontodest plaanitakse loobuda 2012. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles