USA tahab keelata e-sigaretid alla 18aastastele

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret. Pilt on illustreeriv.
E-sigaret. Pilt on illustreeriv. Foto: Panther Media/Scanpix

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) tegi ettepaneku, et e-sigarettide müümine tuleks keelata kõigile alla 18aastastele, kuid maitsestatud vedelikke, online-müüki ja reklaami, mis ametnike sõnul lapsi mõjutab, ei kaotataks.

Kauaoodatud ettepanek tähendab, et 2 miljardi dollarilist e-sigarettide äri hakatakse Ameerikas esimest korda föderaalsete seadustega reguleerima, vahendab Reuters.

FDA volinik Margaret Hamburg ütles, et see ettepanek tähendab esimest põhimõttelist sammu, millega liigutakse laiemate piirangute poole, kui teaduslikud tõendid viitavad, et need on rahva tervise kaitseks vajalikud.

E-sigareti reklaamide kriitikud ütlevad, et see tekitab riski, kus toodet tutvustatakse noortele inimestele, kuigi on veel liiga vähe teada e-sigarettide pikaajalise mõju kohta. «See tekitab suure pettumuse, sest nad ei tee midagi, et suurt Lääne turgu, mille sihtrühmaks on lapsed, ohjeldada,» arvas reklaamide kaotamist pooldav California ülikooli teadlane Sranton Glantz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles