Kas vabaõhuüritusele tohib looma kaasa võtta?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldiselt ei tohi loomi kaasa võtta.
Üldiselt ei tohi loomi kaasa võtta. Foto: Panther Media/Scanpix

Avalikes foorumites peetakse nõu, millistel tingimustel tohib looma vabaõhuüritusele kaasa võtta, ürituste korraldajatel on võimalik kehtestada lemmikuga sissesaamiseks aga erinevad reeglid. 

Inimesed uurivad, kas avalikule üritusele võib tulla koos koeraga ning kas koera suurus mängib ka selles osas rolli.

«Kas näiteks sülekoerad on lubatud?» uurib teemast huvitatu. Ka teisel inimesel on sarnaseid küsimusi. «Aga kui koer ei haugu ja istub korralikult süles?» pärib inimene, keda huvitab veel, kuidas on lood teiste koduloomade, näiteks kassidega.

Monoteatri juhi Karl Kermese sõnul määrab reeglina loomade avalikule sündmusele tulemise turvafirmaga kooskõlastatud sisekorraeeskiri. «Reeglina on seal lemmikloomad keelatud,» selgitas Kermes.

«Mina olen lähtunud reeglina sellest, et valvekoeraga me inimesi kindlasti platsile ei lase. Retriiverid labradorid, bokserimõõtu koerad võiks ka ära jääda,» tõi ta välja ning lisas, et samas võib ka sülekoer teinekord ettearvamatult käituda ning ärrituda ja rünnata. «Või naksata näiteks jooksvat last,» lisas Kermes.

Samas ütles Kermes, et inimesed tulevad vabaõhuüritustele siiski sageli koos oma lemmikuga. «Oleme teinud siis erandeid, kuid kindlate tingimustega, et sülekoer on süles,» märkis Kermes ning lisas, et võimalusel on kõigil siiski ka suukorv ning tulija peab aru saama, et ta võtab oma lemmiklooma tegude eest sada protsenti vastutuse.

«Teemat reguleerib Tallinna linna avaliku korra eeskiri ja avaliku koosoleku korraldamise nõuded.

Ühtlasi on avaliku ürituse korraldajal õigus kehtestada antud ürituse raames sisekorraeeskirjad, millest tuleb üritusel osalejaid teavitada,» ütles Tallinna lauluväljaku turundus- ja klienditeendindusjuht Lauri Vilt.   

Tema sõnul on üldine tendets selline, et loomadega ei tohi üritusele tulla, kui tegu ei ole just loomanäitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles