Kas lõhe hind langeb ka Eestis?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe hind alaneb.
Lõhe hind alaneb. Foto: SCANPIX

Venemaale kehtestatud toiduainete sisseveokeeld langetas Norras kasvatatava lõhe hinda Soomes ja ka Eestis prognoositakse väikest hinnalangust.

«Kuna jahutatud lõhe väljamüügihind tootja juures sõltub otseselt nõudlusest, siis on tõepoolest viimase nädala jooksul Norra lõhe turuhind langenud. See omakorda tähendab odavamat ostuhinda nii hulgi- kui ka jaekaupmehele ning lõppkokkuvõtteks ka tarbijatele,» ütles Prisma Peremarketi pressiesindaja Silver Säga. Seda, millal ja kui suures mahus hinnalangus Eesti poelettidel kajastub, ei oska pood veel öelda.  

«Hetkel on tõepoolest lõhe hind väikeses languses, aga millises ulatuses ja kui kaua hind langeb, on keeruline prognoosida, sest hankijad otsivad aktiivselt uusi turge,» rääkis ka Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

«Meile on hankijate poolt tulnud tagasiside, et olulist müügihinna langust ei ole hetkel ette näha. Mõnda aega on küll kala hind muutunud soodsamas suunas, aga see jääb pigem mõne sendi tasemele,» selgitas Rimi pressiesindaja Katrin Bats ning lisas, et samas on praeguses olukorras lihtsam läbi rääkida suuri hankeid kampaaniapakkumisse minevale kalale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles