Video: kuidas leida arbuusikuhjast parim?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maitsva ja küpse arbuusi äratundmiseks on mitmeid õpetusi, praktilisemad neist on jälgida arbuusi päritolu, tekstuuri ja värvust (kui see on poes lahti lõigatud kujul saadaval).

Rimi puu- ja köögivilja kategooriagrupijuht Elis Ehrbach ütleb, et kõige tuntum õpetus arbuusi valida - seda käes hoida ja sellele koputada - võib isegi abiks olla. «Kui tunned koputamisel alumises käes vibreerimist, siis see arbuus on küps.»

Ka soovitab Ehrbach jälgida arbuusi koorel asuvat suurt kollast laiku. «See on koht, kuhu arbuus on toetunud, kui ta maapinnal kasvas. Mida suurem see ring on, seda magusam on arbuus,» märkis ta ning lisas, et jälgida tuleks ka arbuusi varrekohta, mis peaks kuivanud olema.

Kõige kindlam on veenduda selles, et arbuusi koor oleks tugev. «Pehme arbuus on üleküpsenud,» ütles Ehrbach.

Enne arbuusi lahtilõikamist tuleks seda pesta sooja vee all, sest arbuus kasvab maa peal. «Kaupluse ja kasvukoha vahelisel teel keegi neid arbuuse ei puhasta,» ütles Ehrbach.

Vaata lähemalt videoloost, kuidas maitsevad Ukraina arbuus, seemneteta Hispaania arbuus ning kollane arbuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles