Klienti nörritas mitte lahtikäiv aken

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja aken. Pilt ei ole looga seotud.
Kortermaja aken. Pilt ei ole looga seotud. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tartlanna Kaire Laur on juba pea kuu aega hädas Arutech Parimad Aknad OÜ-ga, kelle paigaldatud aken ei käinud ei lahti ega olnud ka viimistletud. Firma jätkas küsitavate lubaduste andmist ka Tarbija24-le.

Maikuu lõpus tellis raamatupidajana töötav Kaie Laur firmast Arutech Parimad Aknad OÜ endale rõduakna ja ukse. Mõne päeva pärast käisid töömehed kodus mõõte võtmas, 5. juunil sõlmiti leping. «Lepingus oli tellimuse täitmise tähtaeg 28. nädal ehk 7. juulist kuni 13. juulini,» sõnas naine.

«Keegi minuga ühendust vahepeal ei võtnud. Siis ma küsisin ise ja lõpuks aken paigaldati 7. augustil. Mulle öeldi, et ma ei tohi 24 tundi akent puudutada ega lahti teha. Ma sõitsin maale ja üritasin akent esimest korda avada 11. augustil. Aken lahti ei tulnud,» kirjeldas Laur sündmusi.

Kuigi viimistlema lubati tulla järgmisel päeval, ei saabunud nädala aja jooksul kliendi juurde kedagi. «Kui kedagi ei tulnud, siis hakkasin järgmisel nädalal helistama, küsima, milles asi on. Firmast öeldi, et küll läks üks meister töölt ära ja teised töölised on töölt lahkunud. Aga mind see ju ei huvita,» jutustas Laur.

Järgmine nädal töömees siiski saabus. «Ta käis ja vaatas ringi ning hakkas rääkima, et neil pole lihtsalt töömehi,» ütles Laur ja nentis, et firmast saadetud meistril polnud isegi tööriistu kaasas. Akent ei suutnud avada temagi.

Seejärel lubas mees tulla tagasi järgmine päev, kohale ta aga ei ilmunud. Paari päeva pärast tuli töömees uuesti ja suutis kruvikeerajaga olukorda nii palju parandada, et aken lahti käiks. «Tänase päeva seisuga on mul küll nüüd aken lahti, aga viimistlus on ikka tegemata,» teatas naine pahaselt. Järgnesid korduvad lubadused asi lõpuni valmis teha.

«Järjekordne lubadus tulla ja asjad lõpuni teha oli täna 25. augustil peale lõunat, kuid hetke seisuga pole peale lubaduse midagi,» nentis klient. Laur lisas, et kui töölisi pole, siis ei peaks ettevõte ka tellimusi vastu võtma.

«Mul viskas kopsu lõplikult üle maksa, kui sekretär ütles mulle firmast, et tööde teostamise akti järgi oleks mul justkui töö tehtud,» lausus Laur. Rõduaken ja uks koos paigaldamisega maksis umbes 450 eurot.

Arutech Parimad Aknad OÜ kontrolliosakonna pealogistik Jelena Hrabrova saatis Tarbija24-le pärast korduvat pöördumist järgneva lakoonilise kommentaari: «Kliendiga Kaie Laur on kokku lepitud, et objekti vaatab üle Tallinna meister 12. septembril 2014.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles