Lugeja küsib: kas võin maja juures parkimiskoha märgistada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrusmajade rahvas püüab endale parkimiskohta reserveerida.
Korrusmajade rahvas püüab endale parkimiskohta reserveerida. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Olen oma praeguses korteris olnud üürnik juba kolm aastat ja parkinud kindlale kohale. Nüüd käib alt naabritel külas sugulane, kes pargib igal nädalavahetusel just minu kohale, aga see ala, kuhu pargime, kuulub majale. Seega tahaksin oma kohale panna püsti oma auto numbrimärgi, et sellist olukorda kogu aeg ei tekiks. Ühistu esimees andis numbrimärgi paigaldamiseks loa, kuid kas ma tohin seda siiski teha, et ei tekiks hilisemalt probleeme?» soovib autoomanik teada.

Vastab jurist  Andry Krass  Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Auto parkimiskohta saab auto numbrimärgiga tähistada, samuti parkimiskohalt kolmandaid isikuid ära ajada, üksnes maaomaniku nõusolekul.

Kui parkimiskoht asub kortermajaga samal maatükil, siis peavad parkimiskoha tähistamiseks ning selle Teie ainukasutusse andmiseks andma nõusoleku kortermaja korteriomanikud. Korteriühistu neid esindada ei saa.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles