Video: nutilusikaga suppi maha ei aja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutilusika leiutaja Anupam Pathak näitab imelusikat, mis aitab kätevärina all kannatajatel ilma toitu maha ajamata süüa.
Nutilusika leiutaja Anupam Pathak näitab imelusikat, mis aitab kätevärina all kannatajatel ilma toitu maha ajamata süüa. Foto: Eric Risberg/AP

Google uusim tehnoloogialeiutis aitab kätevärinat kuni 76 protsenti vähendada – mõeldud on inimestele, kes kannatavad lihasvärina või Parkinsoni tõve käes.

Droonide, isesõitvate autode, robotite ja internetiga õhupallide kõrval on Google tulnud välja nutilusikaga, vahendab Guardian.

Liftware nime kandva lusika tegemisel on kasutatud sadu erinevaid algoritme, mis tunnetavad inimese käe värinat, kohandavad lusika sellel vastavalt ja hoiavad selle nii paremini tasakaalus.

Nutilusika arendamise eest vastutab endine Lift Labi asutaja Anupam Pathak, kelle ettevõtte Google sel aastal ära ostis. Lusikat on võimalik endale soetada 295 dollari eest.

Lihasvärin ja Parkinsoni tõbi mõjutab ülemaailmselt ligi 10 miljoni inimese igapäevaelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles