Kaevurite ametiühingu esindaja: juhtunu on täielik mõistatus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevandus.
Estonia kaevandus. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Kaevurite ja energeetikute ametiühingu esindajad viibivad praegu kaevanduses, kus eile juhtus kahe töötaja elu nõudnud õnnetus, et uurida selle põhjuseid.

«Praegu ei saa ma midagi rohkem öelda, kui et minu jaoks on juhtunu täielik mõistatus,» rääkis venekeelsele Postimehele kaevurite ametiühingu esimees Vladislav Ponjatovski.

Mehe sõnul räägitakse gaasimürgitusest. «Aga inimeste tundlikkus vingugaasi suhtes on erinev, kuidas sai juhtuda, et kaks inimest said korraga mürgituse?» arutles ta. Mehe sõnul on vingugaasimürgituse esimene tunnus magusavõitu maitse suus ja kogenud meestele, kes on 18 aastat maa all töötanud, ei oleks see märkamatuks jäänud. «Kuidas on võimalik, et nad midagi ei märganud ja sealt ära ei läinud, tundes esimesi tundemärke?» imestas ta.

Töö seitsmendas šahtis, kus eile toimus õnnetus, on peatatud. Kõik inimesed vahetusest, kus töötasid Nikolai ja Igor, said vabaks, sest nad ei suutnud tööd jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles