Töökogemus välismaal ei pruugi tagada tööandja suuremat huvi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SKP kasvu panustas peamiselt siseturule suunatud majandustegevus. Suurima mõjuga oli juba kolmandat kvartalit järjest ehituse ning info ja side tegevusala.
SKP kasvu panustas peamiselt siseturule suunatud majandustegevus. Suurima mõjuga oli juba kolmandat kvartalit järjest ehituse ning info ja side tegevusala. Foto: Laura Oks

Tartu Ülikooli majandusteadlaste ametialase mobiilsuse uuringust selgub, et välismaal töötamise kogemus ei pruugi alati tähendada tööandja kõrgendatud huvi, kuigi töövõtjad ootavad seetõttu tihti näiteks kõrgemat palka.

Uuringu eestvedaja Pille Mõtsmees ütles, et Eesti tööturg on reeglina väheliikuv ja ühel töökohal ollakse üsnagi pikka aega. Samas on viimastel aastatel tunduvalt suurenenud välismaal töötamise osakaal, mis võiks kodusel tööturul silma paista, vahendab ERR.

«Välismaal käimine ei ole alati garantii sellele, et inimene on väga kõrgelt hinnatud. Näiteks eeldus, et välismaal töötanud inimesel on parem keeleoskus, ei pruugi tõele vastata,» sõnas Mõtsmees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles