Poest ostetud kalast vingerdasid välja ussid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kalalett.
Maxima kalalett. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Pühapäeva õhtul Kohtla-Järve Maxima XXst ostetud värskes merilutsus peitusid ka peenikesi vihmausse meenutavad kuni viiesentimeetrised ussikesed.

Ostja sõnul oli lahtiselt müüdav kala kaetud jäätükkidega ja poes ei tekkinud tal kvaliteedi suhtes mingit kahtlust, kirjutab Õhtuleht.

Kalateadlased-parasitoloogid tõdevad, et ainult fotode põhjal on raske usside liiki täpselt määrata, aga ilmselt on tegu ümarussidega.

Elusast peast inimese kehasse sattudes on need ohtlikud, kuna hakkavad väljapääsu otsima.  Eesti maaülikooli ihtüopatoloog Jüri Kasesalu arvas, et ilmselt keegi sellist kala toorelt ei söö ning pigem võib juhtumit iseloomustada terminiga kaubandusliku välimuse kaotanud kala.

Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe kinnitab, et kui sellest partiist veel midagi peaks müügil olema, siis see korjatakse kohe ära. Küll tekkis segadus sellega, et merilutsu selles kaupluses pole juba pikemat aega üldse müügil olnud ning tõenäoliselt on kaupluses koodid segi läinud ja tegemist on mitte merilutsu, vaid hoopis meriangerjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles