Saku porter tunnistati maailma parimaks kangeks porteriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Porter valiti maailma parimaks kangeks porteriks.
Saku Porter valiti maailma parimaks kangeks porteriks. Foto: Saku Õlletehas

Londonis toimunud rahvusvahelisel konkursil 2012. aasta maailma parimate õllede valimiseks (World´s Best Beers 2012) tunnistati Saku porter parimaks kangeks porteriks.

Konkursil võistles 600 õlut 32 riigist ning spetsialistidest koosnev žürii valis parimad õlled välja pimetestide teel. Konkursi raames toimus neli hindamisvooru Londonis, Tokyos ja Chicagos.

Saku porteri võitu põhjendades tõi žürii muu hulgas välja õlle meeldiva veinise aroomi, täidlase ja ümara maitsebuketi, mõnusalt magusa, kuid siiski kerge maitse.

Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo sõnas, et võit nii paljude eri riikidest pärit porterite seas on kahtlemata väga meeldiv tunnustus. «Tootjana tegutseme iga päev selle nimel, et pakkuda Saku nime alt inimestele ainult väga häid jooke. Niisugune tunnustus aitab aga kindlasti kogu Eesti joogitööstust maailmas laiemalt tutvustada,» sõnas ta.

Rahvusvahelise konkursi World´s Best Beers raames on maailma parimaid õllesid valitud alates 2007. aastast. Absoluutseks võitjaks tunnistati tänavu Red Chair NWPA, mida toodab USA firma Deschutes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles