Ajatolla: Iraan saab sanktsioonidest jagu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajatolla Ali Khamenei.
Ajatolla Ali Khamenei. Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei kinnitas laupäeval, et riik saab jagu vaenlaste sanktsioonidest, sõjaähvardustest ja «pehmetest sõdadest», mille eesmärgiks on islamivabariigi nõrgestamine.

Iraani ja Lääne vahekord on pinev tuumaprogrammi tõttu, mida USA ja tema liitlased peavad kattevarjuks relvade väljatöötamisele. Sel suvel karmistasid lääneriigid Iraanile kehtestatud sanktsioone, kuna Teheran ei nõustunud uraani rikastamist peatama.

Euroopa Liidu liikmesriigid otsustasid reedel veelgi karmistada Iraanile selle tuumaprogrammi pärast kehtestatud sanktsioone, mis keskenduvad islamivabariigi pankadele, kaubandusele ja gaasiimpordile, ütlesid diplomaatilised allikad.

EL-i välisministrid peaksid lisasanktsioone toetama oma kohtumisel esmaspäeval.

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad väisab järgmisel nädalal Kuveiti ja Aserbaidžaani, et osaleda mitmetel rahvusvahelistel foorumitel eesmärgiga tõhustada majanduskoostööd Aasias

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles