Kuidas ja kui kaua suhkrut säilitada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrud vajavad kuiva õhuga ruumi.
Suhkrud vajavad kuiva õhuga ruumi. Foto: SCANPIX

Tavaline granuleeritud suhkur on Eve-Liin Salumäe sõnul piiramatu säilivusajaga, kuid seda tuleks hoida eemal tugevalõhnalistest ainetest, näiteks kohvist, sest suhkur tõmbab lendlevat aroomi endasse. «Igavesti ei säili tuhk-, tarretise-, kaneeli- ja moosisuhkrud,» selgitab Salumäe. «Kui näete moosisuhkru sees tumedaid täppe, siis see on pektiin, mis läheb aja jooksul tumedamaks.»

Fariin- ja Muscovado suhkrud on niisked ja neid peaks säilitama õhukindlalt suletuna – vastasel korral lähevad need tükki. Selle vastu aitab kõige paremini lahtise paki sees näiteks niiske majapidamispaberi või savikillu hoidmine, et keskkond püsiks kergelt niiske.

«Aga kui suhkur on juba kõvaks läinud ja teil on kiiresti vaja seda pehmeks saada, võiks mikrolaineahju panna pool klaasi vett ja taldrikule suhkrutüki ning 30 sekundi kaupa seda täisvõimsusel kuumutada,» kirjeldab Salumäe. «Väiksema tüki puhul piisab juba esimesest 30 sekundist ja suhkur on taas pehme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles