Nigeerlased ähvardavad Eesti ostu-müügiportaalide müüjaid FBIga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI tunnusmärk
FBI tunnusmärk Foto: SCANPIX

Kui varem on Aafrikast pärit sulid petnud heausksetelt raha välja Eesti üksikute südamete portaalides, siis nüüd on nad sihikule võtnud ka siinsed ostu- ja müügiportaalid.

Mikk (nimi muudetud) müüs mõni aeg tagasi portaalis Soov 89 euroga oma fotoaparaati – korras aparaat, mõne üksiku kriimuga, kirjutas Õhtuleht.

Õige pea soovis kaamerat osta vigases inglise keeles kirjutav mees, kes ütles, et kaamera tuleb saata Lääne-Aafrikasse tema sõbra pojale. Maksta lubas ta PayPali kaudu, kuid raha ei tulnud ja pärast võltsitud maksekorralduse tagasilükkamist potsatas Miku postkasti silmanähtavalt võltsitud FBI sümboolikaga kiri teatega, et tal on täpselt 72 tundi aega fotokas teele panna, muidu tulevad nende mehed ja vahistavad ta PayPali kasutajate reeglistiku rikkumise pärast.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhi Roger Kummi sõnul pole niisugused Nigeeriaga seotud juhtumid, kus inimesed on rahast või müüdavast asjast ilma jäänud, sugugi haruldased – selliseid avaldusi tuleb umbes kord kuus. Tema sõnul on kõigile sellistele tehingutele omane kiirustamine ning alati, kui ostja asub välismaal, võiks müüja tema sõnul mõelda, miks peaks ta tahtma osta kaupa just Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles