Lugeja küsib: mida teha, kui katus läbi laseb, kuid ühistu ei võta midagi ette?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katus varises tänavale.
Katus varises tänavale. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Lugejat huvitab, mida teha olukorras, kus maja katus läbi laseb, kuid ühistu ei võta midagi ette, sest alumistele korrustele vett ei tilgu.

Lugeja selgitab: «Tegemist on väiksema korterelamuga, kus on 11 korterit ja on olemas ka korteriühistu. Minu korter on kolmetoaline ja läbi kahe korruse ehk katusekorter. Mure on selles, et igas toas vihmaga lagi tilgub, selle tulemusel on kannatanud terve korteri siseviimistlus, st seinad, parkett ja kindlasti on läbivettinud ka terve korteri soojustus. Koosolekul olen sellest palju rääkinud aga tulemusi ei ole. Vastus on alati ühene - ei ole raha selle katuse remondiks. Pooled elanikest on ka pangalaenu vastu kuna neil ju katus ei tilgu. Endal ei ole ka sellist raha, et saaks oma kuludega katuse korda teha.

Vastab vastused.ee leheküljel Kvatroo Eesti Kinnisvarahalduse jurist Andry Krass

Kuna peale korteriomanike enda (ja neid esindava korteriühistu) ei ole keegi teine kohustatud kortermaja korras hoidma, siis saavad ka probleemi lahendada üksnes Teie maja korteriomanikud.

Olukorras, kus korteriomanike enamus ei ole nõus katust remontima, annab korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõige 2 sellise õiguse üksikule korteriomanikule, kes saab seejärel katuse remondiga seotud kulutused teistelt korteriomanikelt ka välja nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles