Kalevi kommid jõudsid taas Rootsi kaupluselettidele

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi maiused Rootsi poes.
Kalevi maiused Rootsi poes. Foto: Lugeja foto.

AS Kalev on selle aasta algusest hakanud taas oma maiustusi müüma Rootsi turul.

«Praegusel hetkel on Kalevi maiustused saadaval ca 80 müügikohas Rootsi erinevates paikades. Kuurortlinnas Västervikis asub väike Kalevi firmakauplus, kus on müügil lai valik meie tooteid. Kauplust peab Kalevi kohalik partner,» rääkis ASi Kalev müügidirektor Janno Kurg.

Ülejäänud kohtades on müügidirektori sõnul saadaval väiksem sortiment: erinevate lisanditega tumedad ja valged šokolaaditahvlid, Désirée kaubamärki kandvad täidisega šokolaadid, kompvekid jm. «Kõige populaarsemad on Rootsis aga hetkel erineva maitsega Kalev Finest martsipanibatoonid,» lisas ta.

Postimehe lugeja saatis fotosid Rootsi poes müüdavatest Kalevi toodetest, millel on üllatuslikult eestikeelsed pakendid. «Kalev müüb kõikidel turgudel ühe ja sama pakendiga maiustusi. Iga pakendi tagaküljel on olemas toote nimi, koostis, info tootja kohta jms erinevates keeltes, sh ka rootsi keeles,» ütles Kurg.

Kalev eksportis maiustusi Rootsi juba nõukogude ajal, viimati aga ca 8-9 aastat tagasi. Lisaks Rootsile ekspordib Kalev oma tooteid peamiselt Soome, Lätti, Leetu ja Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles