Ministeerium: hüvitamise piirhinnad parandavad mähkmete kättesaadavust

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähkmed.
Mähkmed. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastamisringile abivahendite eraldamist reguleerivu määruse muudatus, mille peamiseks eesmärgiks on ministeeriumi sõnutsi parandada inkontinentsitoodete kättesaadavust.

Määruse muudatusega kehtestatakse funktsionaalsusgrupi põhised piirhinnad imavatele aluslinadele, vormmähkmetele, inkontinentsisidemetele meestele ja naistele, laste mähkmetele, püksmähkmeteke, vöömähkmetele ja imavatele pükstele.

Ministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialisti Raimo Saadi sõnul on ette valmistatud muudatus üheks osaks abivahendite soodustingimustel eraldamise korralduse ja rahastamise skeemide uuendamise protsessis, mille käigus töötatakse välja ja kehtestatakse maksimaalse hüvitamise piirhinnad. «Maksimaalse hüvitamise piirhindade kehtestamine vähendab kompenseerimisvajadust ületavate toodete toetamist ning pidurdab iga-aastast hinnatõusu. See aga võimaldab pakkuda inimestele võrreldes senisega hinnanguliselt kuni 80 000 euro võrra aastas rohkem inkontinentsitooteid,» täpsustas Saadi.

Eelnõu kohaselt muudetakse inkontinentsitoodete piirhinnad funktsionaalsusgrupi põhisteks, erinevalt kehtivast regulatsioonist, kus piirhinnad on kehtestatud eraldi igale tootele kaubamärgipõhiselt.

Piirhinnast madalama toote ostu korral arvutatakse riigipoolne soodustusprotsent toote müügihinnast. Piirhinnast kõrgema hinna korral arvutatakse soodustusprotsent piirhinnast: juhul kui abivajaja soovib osta inkontinentsitoodet, mille müügihind on kehtestatud piirhinnast kõrgem, maksab abivahendile kehtiva piirhinna ja selle müügihinna vahe abivajaja ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles