Taavi Aas: tasuta ühistransport paelub nii Euroopat kui Aasiat

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollibuss.
Trollibuss. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Aasia ja Euroopa Linnade tippkohtumisel Tallinna tasuta ühistranspordi ideed tutvustanud abilinnapea Taavi Aasa sõnul liiguvad Euroopa ja Aasia metropolid samas suunas.

«Paljud Tallinnast suuremadki linnad, nagu näiteks Viin, liiguvad ju piletihindu alandades ja soodustuste saajate ringi laiendades Tallinnaga tegelikult samas suunas. Ka Berliini linnapea Klaus Vowereit nimetas Tallinna ettevõtmist vägagi muljetavaldavaks,» ütles Aas.

Väga selge huvi on Aasa sõnul ühistranspordi arendamise ja sellele eeliste tegemise suhtes ka Aasia linnades, mis on Euroopa metropolidest teatavasti oluliselt suuremad. «Näiteks Indoneesia pealinn Jakarta, kes on maailmas tuntud oma linna läbivate eksklusiivsete bussiradadega, tundis väga detailset huvi ka tasuta ühistranspordi rakendamise kogemuste vastu Tallinna suuruses linnas. Aasia on uutele ideedele väga avatud,» lisas Aas.

Kohtumisel olid esindatud Aasia poolt Bangkok, Jakarta, Peking, Tokio, Ulan Baatar, Vientjan ning Euroopast Berliin, Budapest, Bukarest, Dublin, Helsingi, Ljubljana, Pariis, Viin ja Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles