Lühis alajaamas põhjustas Tartumaal suure elektrikatkestuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil alajaam. Illustreeriv foto.
Pildil alajaam. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Arvatavalt kella kuueks täna õhtul selgub põhjus, mis ajas lühisesse Tartu vallas Kõrvekülas asuva alajaama. Kokku oli pärastlõunase elektrikatkestuse tõttu vooluta 3336 Elektrilevi klienti.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti ütles Tartu Postimehele, et Kõrveküla lähistel tekkis liinil lühis kella 13.23 ajal ning alajaam lülitus välja. Tegemist on keskse alajaamaga, kust saavad elektrienergiat Tartu, Laeva ja Vara vald.

Ajavahemikus kell 15.12 - 15.17 lülitati kohalikud alajaamad uuesti sisse ning suurem osa vooluta jäänud inimestest said elektri tagasi. Probleemse alajaama juures aga alles viga otsitakse. Eeldatavalt saavad viimased 190 klienti voolu tagasi kella kuueks, enne pimeduse saabumist, täpsustas Kutti.

Hiljem lisas kommunikatsioonispetsialist, et viimased rikked said kõrvaldatud ning klientidele võrguühendus taastatud pisut enne kella 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles