Lugeja küsib: kuidas teavitatakse kiiruskaamera mõõdetud rikkumistest?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Lugeja soovib teada, kuidas peab kiiruskaamera fikseeritud kiirusületamistest teavitama.

Lugeja selgitab: «Sain sel aastal juulikuus kohtutäiturilt kirja väidetava kiiruseületamise eest kiiruskaamera piirkonnas 2011. aasta augustis. Ise ma ei olnud sellest enne teadlik. Ühtegi tähitud kirja (teadet) ma saanud ei ole. Ei osanud ju maksta õigeaegselt. Kas olen ikka kohustatud maksma nüüd ka kohtutäituri kulud? Kuidas toimub teavitamine kiiruseületamise korral kaamera piirkonnas?»

Vastab vastused.ee leheküljel advokaadibüroo Sirk ja Saareväli vandeadvokaat Maano Saareväli

Trahviteate kättetoimetamise regulatsioon on järgmine:

1. Füüsilisele isikule saadetakse trahviteade posti teel tähtkirjaga isiku rahvastikuregistris märgitud aadressil või muul menetlejale teada oleval aadressil või elektrooniliselt.

2. Kui mootorsõiduki eest vastutav isik ei ela registrisse kantud aadressil ja tema tegelik viibimiskoht ei ole teada ning trahviteadet ei ole muul viisil võimalik kätte toimetada, võib kohtuväline menetleja trahviteate avaldada ametlikus väljaandes Ametlikud Teadaanded.

3. Trahviteate avaldamisel Ametlikes Teadaannetes avaldatakse mootorsõiduki eest vastutava isiku andmetest tema ees- ja perekonnanimi ning sünniaeg. Trahviteade avaldatakse vähemalt kahel korral ja vähemalt kahenädalase vaheajaga. Trahviteade loetakse kättetoimetatuks teistkordse avaldamise päevale järgneval päeval.

4. Juriidilisele isikule, riigi või kohaliku omavalitsuse asutusele ning avalik-õiguslikule juriidilisele isikule saadetakse trahviteade registrisse kantud aadressil lihtkirjaga või elektrooniliselt.

Trahviteate elektroonilisel saatmisel ei ole nõutav teate kaitsmine kolmandate isikute eest ning trahviteate kättesaamise kinnitamine. Juriidilise isiku, riigi või kohaliku omavalitsuse asutuse ning avalik-õigusliku juriidilise isiku registrisse kantud aadressil või registris avaldatud elektronposti aadressil saadetud dokument loetakse kättetoimetatuks, kui on möödunud kolmkümmend päeva selle saatmisest.

5. Trahviteade saadetakse viie tööpäeva jooksul väärteo tuvastamisest arvates.

Juhul, kui Teile ei ole ülalmärgitud viisil trahviteade kätte toimetatud, esitage täitekulude osas pretensioon sissenõudjale (politseiprefektuur) ja kohtutäiturile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles