Ilmaoludest tingitud elektririkete kõrvaldamine on lõpusirgel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliini parandamine Viljandimaal.
Elektriliini parandamine Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel alanud talvistest ilmaoludest tekkinud elektririkete kõrvaldamisega on Elektrilevi rikkebrigaadid lõpusirgel.

Pühapäeval kell 16.00 oli vooluta veel ligikaudu 400 klienti, kellest pea kõikidele taastatakse elektrivarustus tänase päeva jooksul.

«Seekordsed ilmaolud olid eriti salakavalad, mis tähendab, et rikkeid ei tulnud ühekorraga, vaid kolme päeva jooksul pidevalt. Kui reedesed voolukatkestused olid tingitud tugevast tuulest, siis eile ja täna põhjustas rikkeid jäide ja liine katki vajutanud raske sulalumi,» rääkis Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. Kokku jäid kolme päeva jooksul ilmaolude tõttu vooluta ligikaudu 50 000 majapidamist.

Hetkel teadaolevad vooluta majapidamised saavad Elektrilevi hinnangul elektri tagasi tänase päeva jooksul, välja arvatud kokku kümmekond majapidamist Võru- ja Põlvamaal, kus paari rikkelise liini parandamine võtab tavapärasest kauem aega.

Elektrilevi tänab kliente kannatlikkuse eest ja palub vabandust ebamugavuste pärast, mida elektrivarustuse katkemine on põhjustanud. «Täna on Elektrilevi 61 000 kilomeetri pikkusest võrgust ligi 60 protsenti veel paljasjuhtmelised õhuliinid, mis on ilmastikust haavatavad. Kuna viime igal aastal liine järjest maa- ja õhukaablisse, jõuame 10-15 aasta pärast olukorda, kus ilmast tingitud katkestusi on tänasest kordades vähem. Et katkestuste ennetamine on pikaajaline projekt, teeme selle kõrval maksimumi, et riketele võimalikult kiiresti reageerida,» lisas Tõnne.

Elektrilevi annab teada, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi. Elektririketest, katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja okstest tuleb teatada rikketelefonile 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles