Eesti elanike kodud on kehvas seisus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niiskuskahjustus.
Niiskuskahjustus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Statistikaameti andmetel on väga paljud Eesti elanikud hädas lekkivate katuste ja niiskete eluruumidega.

Sel  aastal mainis kuus protsenti elanikest, et nende eluruumi katus laseb läbi, 13 protsenti  elab kodudes, kus seinad, põrandad või vundament on rõsked, teatab statistikaamet. Ligi kuus protsenti elanikest hindas, et nende toad on liiga hämarad. Töötavate inimeste hinnangud oma eluruumile olid paremad kui mittetöötavatel inimestel. Viimastel aastatel ei ole eluruumide seisukorra hinnangutes olulisi muutusi toimunud.

Lekkiva katusega olid hädas viis protsenti linnalistes asulates elavatest inimestest ja üheksa protsenti maal elavatest inimestest. Võrreldes 2005. aastaga pole katuseprobleemi Eesti kodudes vähemaks jäänud ega ka kasvanud.

Pea iga viienda maal elava inimese kodu on liiga niiske, sama murega seisab silmtsi ka iga kümnes linnaelanik.

Võrreldes Euroopa keskmisega on Eesti eluruumide olukord halvem. Kui Euroopas elas 2010. aastal keskmiselt lekkiva katuse, niiskete seinte, põrandate või aknaraamidega eluruumides iga kuues elanik, siis Eestis iga viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles