Kahtlus: kas Estonian Air pakub sooduspileteid suletavatele liinidele?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi uus lennuk Embraer 170.
Estonian Airi uus lennuk Embraer 170. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile osa liinide sulgemisest teatanud Estonian Air pakub järgmise aasta suveks sooduspileteid 10 sihtkohta, kuid ühele tulevasele reisijale kinnitati, et piletimüük ei anna veel kindlust, et lennufirma selle liini alles jätab.

Postimees avaldab täna Twitteris toimunud vestluse muutmata kujul.

Küsija. «Kas tänane eripakkumine tähendab, et need 10 liini jäävad ka edaspidi käiku?»

Estonian Air: «Ei tähenda, seda seost kampaaniaga pole.»

Küsija: «Kas ma saan õigesti aru: te pakute mulle soodsaid pileteid, aga tõenäosus, et lendu üldse ei toimu, on päris suur?»

Estonian Air: Seost pole selles, et AINULT need 10 liini jäävad.»

Tarbija24 helistas ka ise Estonian Airi klienditelefonile 16 101 ja uuris sooduspakkumiste kohta. Küsimusele, kas liinide kärpimine võiks puudutada ka soodushinnaga müügis olevaid liine, vastas klienditeenindaja, et loodetavasti ei võeta neid liine maha, aga 100-protsendiliselt ei julge midagi kinnitada. «Aga tänasest ei tohiks need liinid enam müügil olla, mida hakatakse kärpima,» arvas töötaja.

«Eile teatas Estonian Air otsusest Helsingi, Joensuu ja Tartu liinide sulgemisest ning planeeritud Göteborgi ja Londoni liinide avamata jätmisest,» selgitas Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen.

Kõikide teiste sihtkohtade osas tegutseb ettevõte täna kehtiva lennuplaani alusel ja nende sihtkohtade piletid on Eskelineni sõnul ka müügis.

«Kui suvises lennuplaanis peaks mingil põhjusel tulema muudatusi, siis Estonian Air informeerib oma kliente vastavalt lennunduses kehtivatele reeglitele ja keegi pileti eest tasutud rahast ilma ei jää,» lubas lennufirma esindaja. Ta lisas, et lennuplaani muudatuste korral on lennufirma kohustuseks tagada kliendi sihtkohta jõudmine teiste lendudega või maksta piletiraha tagasi.

Alates tänasest saab nelja päeva jooksul osta soodushinnaga pileteid Oslosse, Brüsselisse, Kopenhaagenisse, Moskvasse, Amsterdammi, Stockholmi, Vilniusesse ja Peterburi. Lennata tuleks ajavahemikus 10.04 kuni 30.09.2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles