Aastaga on tomat läinud poole kallimaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis maksis kodumaine tomat Tallinna keskturul 4 eurot.
Juulis maksis kodumaine tomat Tallinna keskturul 4 eurot. Foto: Laura Oks/Postimees

Põhiliste toiduainete ostukorv on aastaga kallinenud ligi kolm protsenti, kuid teistest märksa enam on tõusnud tomati, banaanide ja kurgi hind.

Selle aasta oktoobris oli põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 67,69 eurot ühe inimese kohta, mis on 1,32 eurot (2 protsenti) rohkem kui septembris ja 2,01 eurot (3,1 protsenti) rohkem võrreldes eelmise aastaga (oktoober 2011), teatas uuringufirma Emor.

Võrreldes eelmise aastaga (oktoober 2011) on toidukorvi valitud toodetest oktoobris 2012 kallinenud enim tomat, mille hind kasvas poole võrra. Kolmandiku võrra läksid kallimaks ka banaanid ning pikk kurk.

Kümne M-suurusega kodumaise kanamuna hind on tõusnud 28 protsenti. Suur osa lihatoodete hindadest liikusid aastaga samuti üles. Enim on aastaga odavnenud aga lõhe (17,9 protsenti) ja kartuli hind (17,5 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles