Vanematel inimestel on raske tööd leida

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Bursov (53), kes 27 aastat raudteel töötanud, on kogenud, et nii vanu enam tööle ei taheta.
Viktor Bursov (53), kes 27 aastat raudteel töötanud, on kogenud, et nii vanu enam tööle ei taheta. Foto: Toomas Huik

Kolmapäeva pärastlõunal oli Tallinnas töötukassa Tondi teenindussaalis üsna vaikne. 50. eluaasta piiri ületanud Hille Talpas tuli siia karjäärinõustaja jutule, et see aitaks leida talle sobiva koolituse Soome tööle minekuks.

Naise abikaasa juba töötab Soomes ja lapsed on suured. Nõnda tahab Talpas õppida veidi soome keelt, et võõral maal rakendust leida kas aianduses või siis eakate hoolduses. «Tahan teha midagi, mis liikumist võimaldab, kontoris laua taga istuja ma ei ole,» lausub naine, kes on seni olnud tegev roosikasvatuse ja elektroonika vallas, kuid nüüd juba viis kuud tööta istunud.

Oma järjekorda nõustaja juurde ootas ka Viktor Bursov (53), kes pole lihtne tööotsija, vaid Edelaraudteelt kaheksa kuud tagasi konflikti tõttu tööandjaga lahkuma sunnitud töötajate peausaldusisik. Mees käib endise tööandajaga kohut ja osaleb töötukassa koolitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles