Peipsi lubatud kalasaagid on ammendumas

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid
Kalurid Foto: Priit Simson

Kutselistele kaluritele käesolevaks aastaks kehtestatud Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve lubatud kalasaagid on ammendumas ning põllumajandusministeerium valmistub kalapüüki peatama.

1. novembri seisuga on käesoleval aastal neist järvedest kalurite esitatud püügiandmete kohaselt püütud 563,3 tonni latikat ehk 91,7 protsenti lubatud saagist, 144,7 tonni haugi ehk 90,4 protsenti lubatud saagist ning 635,6 tonni koha ehk 89 protsenti lubatud saagist.

Kokku on kutselised kalurid 2012. aastal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest püüdnud 2612 tonni erinevat liiki kala. See on viimase seitsme aasta suurim saak.  Käesoleva aasta püük on ligikaudu 11 protsenti võrra suurem kui möödunud aastal.

Kalapüügiseaduse kohaselt  peatab põllumajandusminister kutselise kalapüügi oma käskkirjaga, kui aastane lubatud saak on ammendunud 90 protsendi ulatuses.

Kui 5. novembriks laekuvate oktoobrikuu püügipäeviku andmete kokku liitmisel selgub, et sel aastal on jäänud veel piisavalt kasutamata püügikvooti, mis võimaldab lühiajaliselt püüki jätkata, võib minister kalapüügiseaduse kohaselt kalapüügi uuesti määratud tähtajaks avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles