Muuli: kui kukub pensionisammas, loobuge kroonist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionil üks sammas alt ära
Pensionil üks sammas alt ära Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Ajakirjanik Kalle Muuli kutsus rahvast üles loobuma teise pensionisamba maksete peatamise järel kroonihoiustest ning hääletama Keskerakonna poolt.


«Kui valitsus seda teeb, siis te ei tohi hoida enam suuremaid sääste kroonides, vaid eurodes,» rääkis Muuli Raadio 2 saates «Olukorras riigis» võimaliku teise pensionisamba maksete peatamisega kaasnevast usalduskriisist.

Muuli sõnul tähendab maksete peatamine ka, et edaspidi tasuks eelistada panku, mis ei ole Eesti jurisdiktsiooni all.

Samuti kutsus ta leidma head advokaati ning pensionismaksete peatamist kohtus vaidlustama.

Muuli meenutas, et paljud inimese pidid valima teise samba kohustuslikus korras, ning nimetas loogiliseks seda, et nüüd peaks olema võimalik vähemalt kehtiv leping ära lõpetada ning võtta fondist välja raha, mis on makstud sinna «riigi vale või pettuse sunnil».

Samuti kutsus Muuli hääletama teise pensionisamba maksete peatamise teostumisel Keskerakonna poolt, sest Edgar Savisaar ei ole vähemalt poliitikuna sel moel inimesi petnud.

Muuli lisas, et tunneb end altveetuna, kuna kutsus 7 aasta eest ise raadios inimesi üles pensioni teise sambaga liituma, uskudes poliitikute lubadusi, et sammast tulevikus niiviisi ei ohverdata.

Teine saatejuht Anvar Samost ütles, et tõenäoliselt on pensionisamba maksete peatamine halbadest kärpevalikutest üks paremaid, kuid lisas, et on oht, et kui valitsus näiteks valimiste järel vahetub, muutub ajutine peatamine alaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles