Pood müüs kaitse all olevatest loomadest kasukaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasukas. Pilt on illustreeriv.
Kasukas. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinnas asuv kauplus müüs rahvusvahelise kaitse all olevate loomade nahkadest valmistatud kasukaid, omamata selleks vajalikke dokumente.

Käesoleva aasta kevadel kontrollisid keskkonnakaitseinspektorid Tallinnas asuvat kauplust, kus muuhulgas oli müügil üks pampa rebase ja üks halli hundi nahast kasukas. Mõlemad loomaliigid on arvatud maailmas ohustatud liikide hulka, mis tähendab, et nii nende liikide isenditega kui ka neist valmistatud toodetega tehtavaid tehinguid reguleerib rahvusvahelise kaubanduse konventsioon, lühendatult CITES.

Ohustatud liikide isendite ja nendest valmistatud toodete sisse- ja väljaveol, ostmisel, müümisel ning muude tehingute puhul peab alati kaasas olema dokument, mis näitab selle isendi päritolu. Kasukaid müünud kauplusel need dokumendid puudusid. Ettevõttele määrati väärteo korras 1000 euro suurune rahatrahv ning ebaseaduslikult müügil olnud kasukad konfiskeeriti kohtuotsuse alusel.

Nii müüjad kui ostjad peaksid ohustatud loomadest ja taimedest valmistatud toodetega tehtavate tehingute puhul olema Keskkonnainspektsiooni teatel tähelepanelikud. Juhul, kui sellega seoses tekib kahtlusi või küsimusi, tuleks konsulteerida Keskkonnaministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles