Kevadkoristuse jäätmeid ei tohi jätta prügikastide kõrvale

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkoristus.
Kevadkoristus. Foto: Margus Ansu
Ragn-Sells kutsub kõiki üles aktiivsele kevadkoristusele ning tuletab meelde, et kevadkoristusel tekkivaid jäätmeid ei tohi visata olmejäätmete sekka ega viia prügikastide kõrvale.

«Et tänavu ei toimu üle-eestilisi korraldatud koristustalguid, siis kutsume kõiki üles olema ise aktiivsed oma kodu ja aia kevadkoristusel,» ütles Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg.

Samas märkis Remmelg, et aia- ja haljastusjäätmeid, nagu näiteks puuoksi ja puulehti, ei tohi visata olmejäätmete sekka – need tuleb kompostida või viia omavalitsuse poolt ettenäidatud kompostimisväljakule, kus neist toodetakse kompostmulda. Olmejäätmete sekka on keelatud asetada ka vana mööblit, ehitus- ning remondijäätmeid – prügivedajal ei ole kohustust neid jäätmeid ära vedada.

«Kui remondi- ja aiajäätmed visata segaolmeprügi konteinerisse, ei ole neid hiljem võimalik taaskasutusse suunata. Seevastu eraldi sorteeritud ehitusjäätmed lähevad järelsorteerimisele, kus materjalid eraldatakse liigi järgi. Kuna ehitus- ja aiajäätmeid käideldakse hiljem erinevalt, on vajalik ka nende esmane eraldi kogumine,» selgitas Remmelg.

Vana mööbli ning ehitus- ja remondijäätmetest vabanemiseks soovitas ta korteriühistutel ja eramaja omanikel tellida ehitus- ja suurjäätmete konteiner, kuhu saab kõik koristusjäägid korraga ära visata.

«Korteriühistutel soovitame korteriomanikega kokku leppida koristuse aja ning informeerida neid, mis ajaks on konteiner tellitud. Prügikonteinerite ümbruse puhtuse eest vastutab korteriühistu, mis peab tagama jäätmete ja mahutite säilivuse ning hoiukoha korrasoleku,» lisas Remmelg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles