Sundmüügist korteri ostnud pere ei saa valdusesse sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued omanikud ei saa sundmüügilt ostetud korterisse sisse.
Uued omanikud ei saa sundmüügilt ostetud korterisse sisse. Foto: Priit Simson

Augusti lõpus kohtutäiturilt sundmüügis korteri ostnud Taebla pere ei saa oma uut kodu kätte, sest endine omanik on ukse lukku keeranud ja ei anna end näole.

Neljaliikmelise pere isa Martin otsustas ära osta kõrvalkorteri, mille omanik oli kommunaalvõlgades ja korter seepärast sundmüügis. Ainsa pakkujana sai Martin korteri 1800 euro eest endale 28. augustil, kirjutas Lääne Elu.

Kohe tekkis aga uus mure: kuidas korterisse sisse saada? Tuttav jurist selgitas Martinile, et kuigi tegemist on tema omandiga, peab endine omanik korteri ikkagi üle andma ja niisama sinna sisse tungida ei tohi.

Korteri endine omanik on aga tänase päevani kadunud. Praegu maksab Martin korteri eest, mida ta kunagi seestpoolt näinud ei ole, igas kuus umbes 15 eurot korteriühistule.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul nemad meest ei otsi, sest lähedased kadunud inimesest teatanud ei ole ja võlgniku otsimine on kohtutäituri pärusmaa.

Kui endine omanik välja ei ilmu, peab Martin alustama kohtutäituri juures sundväljatõstmise menetluse. See läheb talle kohtutäituri seaduse järgi maksma 140 eurot ja võib täitemenetluse seadustiku järgi aega võtta kolm kuud. Alles siis saab kohtutäitur ukse luku lahti murda ja korteri tühjaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles