Õpi video põhjal targalt laenama

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teavituskampaania tegelane.
Teavituskampaania tegelane. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet jagab novembris toimuva kampaania «Laena targalt!» raames tarbijatele videokanalis Youtube näpunäiteid, mida laenamisel silmas pidada. Facebookis saab välja selgitada oma finantsteenuste tarbija tüübi.

Youtube’i klipis tuuakse etappide kaupa välja, millele peaks tarbija tähelepanu pöörama enne laenulepingu  sõlmimist, millised on üldse erinevad tarbijakrediidi liigid ning mis on tarbijakrediidi teabeleht.

Tarbijakaitseamet teatab, et videoklippi on lisaks tarbijatele teretulnud kasutama ka ettevõtjad, kes soovivad teenindajatele jagada teadmisi tarbijaõigustest. Klipp on kättesaadav nii eesti kui vene keeles.

Ameti Facebooki lehel saab kaheksast küsimusest koosneva testiga välja selgitada oma finantsteenuste tarbija tüübi.  Testi eesmärk on panna tarbijaid mõtlema, mil moel nad rahaasju puudutavaid otsuseid teevad, ning anda näpunäiteid, kuidas näiteks liialt impulsiivse käitumise puhul edaspidi mõistlikumalt tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles