Kalev valmistab jõuludeks 40 veokitäit maiustusi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusatootmine Kalevi kommivabrikus.
Magusatootmine Kalevi kommivabrikus. Foto: Andres Haabu / Postimees

Magusatootja Kalev toodab saabuvateks jõuludeks tavatoodangule lisaks ligi 700 tonni pühademaiustusi, mida on umbes 20 protsenti enam kui eelmisel aastal.

Kokku ligi 40 suure veoki koormatäiest jõulumaiustustest lõviosa ehk ligi 640 tonni tarbitakse ettevõtte prognoosi kohaselt Eestis.

Tavatoodangu kõrval kulub Kalevil jõulutellimuste tootmiseks keskmiselt 2,5 kuud. Suurenenud töömahu tõttu on kommivabrik täiendavalt juurde palganud ligi 50 ajutist töötajat.

«Oleme erinevatelt asutustelt jõulutellimusi vastu võtnud juba aastakümneid ning sellest on saanud Eestis omamoodi unikaalne ja hinnatud traditsioon. Et täita kõikide tellijate jõulusoovid, on meil sel aastal täiendavalt abiks poolsada käepaari ning jõuludeks maiuste tootmine on praegu täies hoos,» rääkis ettevõtte juht Kaido Kaare.

Esimene jõulutellimus laekus Kalevisse sel aastal 4. septembril. Jõulutooteid tellivad nii era- kui ka riigiettevõtted, vallavalitsused, koolid kui lasteaiad, kes moodustavad jaekaupluste kõrval olulise osa Kalevi jõuluaegsest klientuurist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles