Registreeritud töötute arv kasvas

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Oktoobrikuus suurenes registreeritud töötute arv 888 inimese võrra.

Kuu lõpus oli töötuna arvel 38 181 inimest ehk 5,8 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul oli oktoobris töötute arvu kasv ootuspärane, kuna lõppevad hooajatööd – tegu on tavapärase tööturu sesoonsusega.

Oktoobris registreeris end töötukassas 6759 uut töötut. Oktoobrikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3296 inimest. Töötukassa hinnangul on tegelik hõivesse liikujate osakaal veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr endiselt Ida-Virumaal ning madalaim Viljandimaal ja Tartumaal. Kõige suurema osa registreeritud töötutest moodustasid eelnevalt töötanud lihttöölised, oskus- ja käsitöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Oktoobri jooksul lisandus 4018 uut tööpakkumist. Tööalasel koolitusel osales oktoobris 6 338 ja tööotsingu koolitusel 1272 inimest. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 52 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 73 uut töökohta.

Töötukassa maksis oktoobris töötuskindlustushüvitist 9 344 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles