Saarlased kulutasid öösel poodeldes rekordilise summa

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostuöö Ülemiste keskuses.
Ostuöö Ülemiste keskuses. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Reedeõhtune Saaremaa kaubamaja ostuöö lõi aegade käiberekordi, ütles Kuressaare kesklinna suurima poekeskuse juhataja Tiiu Penza.

Keskmise ostukorvi suuruseks kujunes tema sõnul 28 eurot, kirjutab Meie Maa. «Ma pean seda küllaltki suureks summaks ja pisut ka üllatavaks tulemuseks,» jäi Penza rõõmustades tagasihoidlikuks. Ostuöö, mis lisaks kaubamajale haarab tegevusse ka Rae toidukaubad, lõi rekordi viiendat aastat järjest. Käive oli Penza käsutuses olevate kokkuvõtete järgi viiendiku võrra suurem kui mullu.

Ühelt poolt võib vanas rahas ligi 440 krooni suurust ostukorvi pidada tänases päevas üllatavaks, kuid samas selgitas juhataja seda ka kalkuleeriva meele ja mõistlikkusega.

«Kuna meie tänavune soodushind oli suure osa kaupade puhul, näiteks rõivad ja jalanõud, 25 protsenti, siis võime rääkida ka kokkuhoiust või säästmisest. Eriti mis puudutab suuri asju, kallimaid oste. Tõsi, viis aastat tagasi oli soodushind paljude kaupade puhul 30–50 protsenti.»

Tootegruppide osas mingit erilist magnetit polnud, aga aga klassikaliselt olid esirinnas riided, kingad, mänguasjad.

Kui mänguasjad ja riided läksid kaubaks väga hästi, siis plaadid, raamatud ja muud mitte just esmatarbelised tootegrupid mitte sedavõrd. Eks need on üksikult võttes ka odavamad, seetõttu jäi taolise ostu maksumus vahest alla 20–25 euro, andis Penza mõista.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles