Inspektsioon koolitab võlanõustajaid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment finantsinspektsiooni tarbijaveebi kodulehelt.
Fragment finantsinspektsiooni tarbijaveebi kodulehelt. Foto: Postimees.ee

Finantsinspektsioon koostas võlanõustamisel abistava infokausta ning korraldab aprillikuus koostöös Eesti Regionaalse ja Kohaliku Arengu Sihtasutusega sotsiaaltöötajatele viis maakondlikku koolitust.


Finantsinspektsioon koostas Eesti Juristide Liidu ja Tallinna võlanõustajate abiga sotsiaaltöötajaid võlanõustamisel abistava infokausta, mille väljaandmist toetas rahaliselt hasartmängumaksu nõukogu.

Abimaterjali saavad kõikide kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajad tasuta, esimesed kaustad anti kätte täna Eesti Pangas toimunud koolitusseminaril.

Võlaprobleemide lahendamine nõuab nii finantsteenuste, õigusnõustamise kui ka psühholoogia alaseid teadmisi. Abimaterjal pakubki kohalike omavalitsuste praegustele ja uutele sotsiaaltöötajatele üldharivat tuge finants- ja õigusvaldkondades, tekstid on koostanud finantsinspektsiooni spetsialistid ning võlasuhte juriidilisi aspekte selgitavad peatükid Harju Maakohtu kohtunik Aase Sammelselg.

Kuivõrd keegi infomaterjali koostajatest ei müü ühtegi finantsteenust, on informatsioon objektiivne ja erapooletu.

Aprillikuu jooksul korraldab Eesti Regionaalse ja Kohaliku Arengu Sihtasutus viis maakondlikku koolitust, kuhu on kutsutud kõigi lähemate maakondade sotsiaaltöötajad. Koolitused toimuvad viies linnas: Pärnus, Haapsalus, Võrus, Jõhvis ja Jõgeval. Koolitustel jagavad ja tutvustavad abimaterjali finantsinspektsiooni spetsialistid ning oma kogemusi jagab ka võlanõustaja.

Lisaks on materjal olemas veebis ja sealt saavad soovijad kausta sisutekstid tasuta endale alla laadida. Samuti lisanduvad veebi uudised koolituste toimumise kohta. Kui seadusandluses peaks midagi muutuma või lisandub uus selgitamist vajav teenus, koostab inspektsioon täiendava teksti ja lisab ka selle allalaadimiseks veebilehele volanoustamine.minuraha.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles