Suurpoed on kimpus lindudega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma ilmaga kipuvad tihased poodi sooja.
Külma ilmaga kipuvad tihased poodi sooja. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare suured kauplused on hädas sissetikkuvate lindudega, kes õue tagasi lennata enam ei taha või ei oska ning keda kinni püüda ei suudeta.

Ehitus- ja kodukaubamaja K-rauta anonüümseks jääda soovinud töötaja sõnul on pood sissetükkivate lindudega juba aastaid hädas olnud, kirjutab Saarte Hääl.

«Nad tulevad sisse kaubauste kaudu ja kuna pood on suur, siis kätte neid ei saa,» rääkis töötaja. «Välja saavad linnud ainult siis, kui taipavad ise lahtise ukse kaudu õue lennata. Eks see on looduslik valik – kes pääseb välja, jääb ellu.»

K-rauta juhataja Marika Mägi tõdes, et linnud kaupluses on poe jaoks tõesti probleem. «Ega see meeldiv ole, et linnud süüa otsides kaupa lõhuvad ja mustavad,» lausus ta. «Seni me selle vastu midagi ette võtta suutnud ei ole.»
Mägi hinnangul on linnud poes just külma ajaga seonduv mure.

Ka Saare Selveri juhataja Iige Laes tõdes, et linnud kipuvad külmade tulekul kauplusesse. «Kui mõni sisse tuleb, on tükk tegemist, aga õnneks oleme suutnud nad välja suunata – meie laed pole nii kõrged,» rääkis Laes.

Bauhofi Kuressaare kaupluse juhataja Anne Kumpase sõnul on sissetükkivate lindudega hädas ka Bauhofi ehitus- ja aiatarvete pood.

Eile võis kaupluse müügisaalis näha vähemalt paari-kolme tihast. «Meie jaoks on see suur mure, sest linnud söövad, rikuvad ja lõhuvad kaupa, ning muidugi on meil lindudest ka kahju,» rääkis Kumpas. «Õnneks on toidukauba osakaal meie kauba hulgas väga väike ja jõuame selle igal hommikul üle kontrollida.»

Juhataja hinnangul polnud suvel olukord sugugi nii hull kui praegu. «Kuna meie müügisaal on kõrge ja pindala päris suur, on linde – enamasti tihaseid – raske kauplusest välja saada,» tõdes ta. «Me ei ole suutnud leiutada midagi, millega nad siit välja saaks. Lootuses, et linnud leiavad tee õue, on hoitud lahti väliaia ust ja laouksi, aga tundub, et miski ei ahvatle neid õue tagasi külma kätte.»

Poe töötajad on püüdnud linde õue meelitada õue pandud joogivee ja linnutoiduga, aga seni pole sellest erilist kasu olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles