Jõhvis sokutati võõrastesse kodudesse ühe õhtuga kolm kutsikat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikas loomade varjupaigas.
Kutsikas loomade varjupaigas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõhvis eramajas elava Anneli Leini imestus oli suur, kui tuttav hakkas talle rääkima, et leidis eelmisel õhtul oma koduõuelt kutsika. «Sest samal õhtul oli üks kutsikas sokutanud ka meie aeda!»

Leinide pere kuulis läinud nädala neljapäeva õhtul südantlõhestavat niutsumist ning kui õue vaatama mindi, leiti värava juurest üks väike must rõngassabaga karvapall, kes end õhtupimeduses julgemaks häälitses, kirjutab Põhjarannik.

«Keegi oli ta väravast sisse tõstnud ning siis minema kõndinud nagu õige mees kunagi,» ei suuda Anneli selliseid inimesi mõista.

Kuna Leinidel koera polnud, ei hakatud leidlapsele omanikku otsima, vaid jäeti endale. Naise sõnul on kutsikas terve ning hästi toidetud. Vanust võib tal olla paar kuud. Kahe aasta eest sai Anneli perest sama ootamatult kassipoja omanik. «Tema oli pandud meile otse välisukse taha – selline pisike ja armetu.»

Haukumine päästis

Samal õhtul, kui Leinid oma koduõuelt kutsika leidsid, hakkas mõnisada meetrit eemal elavate Kaldurite pereisa autot garaaži ajama. «Korraga hakkas meie koer aga haukuma ning keegi haukus talle auto alt vastu,» ei taha sealsamas kõrval seisnud Reet Kaldur mõeldagi, mis oleks võinud ta oma silme all vastasel juhul aset leida.

Auto alt tuli lagedale Leinide leidlapse koopia: sama vana, samuti musta kere, pruunikirjude käppade ning rõngasse hoidva sabaga. «Nagu oma koerale vaataks otsa,» nentis Anneli, kui oli Kaldurite koduõuele sokutatud koera pilti näinud.

Neljapäeva õhtul Kaldurite õuele mahajäetud must karvapall leidis endale kodu Konjus, saades sealse loomi armastava pererahva kolmandaks koeraks. Ka neist on üks leidlaps, toodud Jõhvist, kus koer linna peal hulkuvana silma jäi.

Kolmas kutsikas

Mõne päeva eest jäid Reet Kaldurile Kohtla-Järve koerte varjupaiga koduleheküljel silma fotod, kust vaatas vastu nende ja Leinide õuele jäetud koerapojale väga sarnane kutsikas. Kas veel üks samast pesakonnast?

«Kahekuune, korralikult toidetud, väga tragi kutsikas, kes toodi meile reedel, leituna eelmise päeva õhtul Jõhvist,» annavad varjupaiga töötaja Aleksandr Kljutšankini kirjeldused alust arvata, et tegemist on tõepoolest samast pesakonnast pärit kutsikaga. Tema leiab endale peagi kodu Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles