Piparkoogimaitseline šokolaadi-õunakook

FOTO: Postimees.ee

Piparkoogimaitset võib nautida ka õunakoogis, millele sobib imehästi juurde vaarikakaste.

200 g võid

300 g tumedat šokolaadi (70-protsendilist)

4 muna

3 dl suhkrut

2,5 dl jahu

3 tl piparkoogimaitseainet

1 tl küpsetuspulbrit

3-4 tk õuna

20 tassi või vormi (mahuga 100 ml)

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka küpsetuspulbri-kaneeli-jahu segu. Lisa šokolaad ning sega ühtlaseks. Koori õunad ja haki väikesteks kuubikuteks ning sega tainasse. Vala taigen kondiitrikotti ja täida tassid või vormid ¾ ulatuses taignaga. Küpseta ahju keskosas 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase jahtuda ja serveeri koos kastmega.

Vaarikakaste

400 g vaarikaid

100 g suhkrut

piparmünti

Kuumuta vaarikad suhkruga potis kuni keemiseni, lisa maitse järgi piparmünti. Lase veidi tõmmata ning suru vaarikamass läbi sõela. Serveeri koos šokolaadikoogiga.

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles