Piparkoogimaitseline šokolaadi-õunakook

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Piparkoogimaitset võib nautida ka õunakoogis, millele sobib imehästi juurde vaarikakaste.

200 g võid

300 g tumedat šokolaadi (70-protsendilist)

4 muna

3 dl suhkrut

2,5 dl jahu

3 tl piparkoogimaitseainet

1 tl küpsetuspulbrit

3-4 tk õuna

20 tassi või vormi (mahuga 100 ml)

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka küpsetuspulbri-kaneeli-jahu segu. Lisa šokolaad ning sega ühtlaseks. Koori õunad ja haki väikesteks kuubikuteks ning sega tainasse. Vala taigen kondiitrikotti ja täida tassid või vormid ¾ ulatuses taignaga. Küpseta ahju keskosas 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase jahtuda ja serveeri koos kastmega.

Vaarikakaste

400 g vaarikaid

100 g suhkrut

piparmünti

Kuumuta vaarikad suhkruga potis kuni keemiseni, lisa maitse järgi piparmünti. Lase veidi tõmmata ning suru vaarikamass läbi sõela. Serveeri koos šokolaadikoogiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles