Marika Priske: Eestisse oleks vaja tõsiseltvõetavat tarbijaliikumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske rõhutas, et lisaks riiklikule tarbijakaitsele ja ettevõtete eneseregulatsioonidele oleks Eestis vaja tõsiseltvõetavaid kodanikualgatuslikke tarbijaorganisatsioone.

Ta tõi välja Hollandi näite, kus tarbijaliikumises osaleb 490 000 inimest. Eesti tarbijaorganisatsioonid on tema hinnangul hetkel aga nõrgad ja väiksed.

«Potentsiaalselt võiks need olla aga ka ühed läbirääkijad regulatsioonide väljatöötamisel ja peamised tarbijainfo jagajad,» ütles Priske. «Näiteks mõelge, kui palju tarbijainfot võiksid omavahel jagada noored emad ja praegusel sotsiaalmeedia ajastul oleks sellise infojagamise korraldamine lihtsam kui iial enne.»

Tarbijaorganisatsioonid võiksid Priske sõnul olla inimestele väga kasulikud ka praegusel segasel avatud energiaturu ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles