Poodidest täna valgeid mune naljalt ei leia

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi suured munad olid Stockmannis müügis, kuid valged.
Talleggi suured munad olid Stockmannis müügis, kuid valged. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna lihavõttepühade eel on mitu korda suurenenud nõudlus valgete munade järele, on need nüüd paljudel müügilettidel otsa lõppenud ja valida saab vaid pruunide vahel.


Täna keskpäeval võis muidu hästivarustatud Stockmanni toiduosakonnas näha järgmist pilti. Keset saali olid suured munakastid erinevate tootjate kaubaga. Seal võis leida Viru muna, Antu mõisa, Talleggi ja Linnu talu toodangut. Inimesed piilusid karpidesse ja ohkasid pettunult, sest kõik munad olid pruuni värvi, kusjuures mõned neist sama tumedad kui mõne ilmapoisi jumegi.

Prisma peremarketi kommunikatsioonijuht Kadri Lainas ütles, et neil on siiski ka valged munad müügil. Kuna oli ette teada, et sel nädalavahetusel nõudmine valge kana toodangu järele järsult kasvab, valmistusid ostujuhid selleks varakult ja puudujääv osa valgeid mune toodi Soomest sisse.

Lainase sõnul muudab olukorra keerulisemaks asjaolu, et tavaliselt eelistavad Eesti inimesed pigem pruune mune ja ka siinsed kanad munevad neid rohkem. Vaid sel nädalavahetusel on asi pea peale pööratud.

Talleggi äridirektor Margus Venelaine ütles, et neil on kõik laod munadest tühjaks müüdud ja eriti on kitsas käes valgete munadega, ehkki värvida saab hea tahtmise korral ka pruune mune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles