Korteriühistutele teevad muret prügivedu ja lemmikloomade väljaheited

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaheide
Väljaheide Foto: Wikipedia.org

Korteriühistute liidu keskkonnateemaliste õpitubade kokkuvõttest selgub, et põhilise keskkkonnateemana teeb muret prügivedu, kuid ühistujuhtidel südamel on ka talvine lumekoristus, mis jäetud kinnistuomanike mureks, ja koerte jalutusalade vähesus.

«Suur osa ühistuid peab võitlust salaprügistajatega, kes oma jäätmed suurte kortermajade konteineritesse sokutavad,» tõi liidu juht Andres Jaadla välja ühe olulisema probleemi, mis õpitubades kõne alla tuli. «Jäätmete vedu ja ladestamine on tavalised teenused, mille eest tuleb maksta. Kuid näiteks pakendeid muust prügist eraldades on võimalik igapäevased kulusid vähendada, sest pakendeid saab ära anda tasuta.»

Liit kutsub ühistute liikmeid ka keskkonda hoidma.

«Tuletame inimestele meelde, et näiteks kõige odavam energia on see, mida me ei kasuta, et maja oleks kõige parem renoveerida terviklikult ja spetsialistide abiga, et veesäästule ja leketele tuleks tähelepanu pöörata, et jäätmeid võiks sorteerida - paljud keskkonnasõbralikkuse põhitõed on inimestele küll tuttavad, ent vajavad aeg-ajalt meeldetuletamist,» leidis Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles